Business College Helsinki

Nimimuutos: Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki

Helsingissä on toiminut yli 100 vuoden ajan oppilaitos nimeltä Suomen Liikemiesten Kauppaopisto. Nyt oppilaitos tekee rohkean päätöksen ja muuttaa nimeä.

Ammatillisesta oppilaitoksesta Suomen Liikemiesten Kauppaopistosta tulee Business College Helsinki. Uusi nimi otetaan virallisesti käyttöön 1.8.2018, mutta olemme jo uudella nimellä esillä tapahtumissa ja medioissa kevään ja kesän 2018 aikana.

Oppilaitos on koko historiansa ajan kouluttanut ammattilaisia erityisesti pääkaupunkiseudun yritysten palvelukseen. Tänä päivänä se kouluttaa liiketoiminnan sekä tieto- ja viestintätekniikan ammattilaisia – peruskoulun päättävistä työssäkäyvien täydennyskoulutukseen sekä yritysten henkilöstökoulutukseen.

Toimintaympäristö muuttuu, myös oppilaitos muuttuu

Noin 10 vuotta sitten tehtiin päätös, että Helsinki Business College (perustettu 1881) ja Suomen Liikemiesten Kauppaopisto (perustettu 1898) yhdistyvät. Uudelle oppilaitokselle valittiin suomenkieliseksi nimeksi Suomen Liikemiesten Kauppaopisto ja englanninkieliseksi nimeksi Helsinki Business College.

Nyt toimintaympäristön muutoksen ansiosta myös oppilaitoksen on aika tehdä iso muutos. Selvitimme myös vuonna 2017 tehdyssä bränditutkimuksessa potentiaalisten asiakkaidemme näkemyksiä imagostamme ja nimestämme. Lisäksi ajan henki on viestittää tasa-arvoisesta yhteiskunnasta. Vaikka oppilaitos nyt uudistuu nimeään myöten, oppilaitoksen pitkät perinteet muistetaan.

Oppilaitoksen nimenmuutoksesta huolimatta koulutuksen järjestäjän nimi Helsinki Business College Oy säilyy ennallaan. Oppilaitoksen omistavat tasaosuuksin Helsingin seudun kauppakamari ja Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö.

Selkeä uusi brändi

Nimimuutos on osa laajempaa brändimuutosta.
– Oppilaitos haluaa jatkossa olla yhä vahvemmin kansainvälistymiseen ja työelämän nopeaan muutokseen vastaava oppilaitos, sanoo rehtori Antti Loukola.

Brändimuutokseen liittyvän laajemman näkyvyyden ansiosta oppilaitos uskoo asiakkaiden myös jatkossa löytävän sen helposti.

Uusi nimi on muodossa Business College Helsinki, mutta oppilaitos painottaa nimessään Business Collegea. Se sijaitsee Helsingissä, mutta sen toiminta-alue on laaja; se toimii myös virtuaalisesti ja kansainvälisillä kentillä.

Vahvaa ja omannäköistä brändi-ilmettä rakennetaan yhteistyössä johdon, oppilaitoksen oman markkinoinnin ja viestinnän, kumppanin (mediatoimisto Dagmar) sekä opiskelijoiden kanssa.

Visuaalinen ilme kertoo oppilaitoksesta

Opiskelijoita kuultiin uutta visuaalista ilmettä valitessa. Business College Helsinki tulee käyttämään nimilogoa ilman graafisia elementtejä. 

Visuaalinen ilme viestii korkeatasoisesta ja kansainvälisestä oppilaitoksesta sekä modernista osaamisesta. Ilmeen päävärit ovat viininpunainen ja beige. Viininpunaisen nähdään symboloivan sivistystä ja vaurautta. Visuaalisen ilmeen typografia on moderni, mutta se kumartaa myös menneeseen ja viestii oppilaitoksen pitkästä historiasta.

Idea logosta ja värimaailmasta oli oppilaitoksen markkinoinnin suunnittelija Tajzan Sharifin, mediatoimisto Dagmar auttoi visuaalisen ilmeen hiomisessa.

Lisätietoja
nimimuutoksesta: rehtori Antti Loukola, 050 377 8734, antti.loukola@businesscollege.fi
visuaalisesta ilmeestä: markkinoinnin suunnittelija Tajzan Sharif, 044 775 6760, tajzan.sharif@businesscollege.fi (tavoitettavissa 23.4.2018->)
muut kyselyt: tiedottaja Kirsi Suni, puh. 040 747 4399, kirsi.suni@businesscollege.fi

 

    Business College Helsinki

    Päätoimittaja - viestinta@bc.fi