Merkonomi – työn ohessa

Liiketoiminnan perustutkintokoulutuksessa päivität tai laajennat liiketoiminnan osaamista. Opiskele tutkinto työsi ohessa aikuiskoulutuksessa. Tämä on oikea koulutus sinulle, joka olet jo liiketoiminnan tehtävissä, mutta sinulta puuttuu alan tutkinto. Liiketoiminnan perustutkinto sopii myös sinulle, jos olet vasta tullut alalle ja kaipaat tukea työhösi.


Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto


Kesto

1-2 vuotta


Kenelle

Työelämässä oleva, liiketoiminnan työtehtävissä oleva tai niihin siirtyväAjankohta

Tiedustelut, Siikku Haataja  044 775 6445


Hakeminen

Hae tästä »

Pääsykoe

Haastattelu: Saat yhteydenoton puhelimitse tai sähköpostitse.


Tutkinnon suoritettuasi sinulla on oikeus hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Työn ohessa suoritettava merkonomikoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on jo alan työpaikka tai sinulle, joka sitoudut hankkimaan työpaikan siihen mennessä, kun koulutuksen haku päättyy. Voit olla töissä esim. palvelun, myynnin, kaupan, talouden, hallinnon tai toimistopalveluiden aloilla.

Ennen merkonomiopintojen aloitusta laadit yhdessä oppilaitoksen ohjaajan ja työpaikkaohjaajasi kanssa oppisopimuksen tai koulutussopimuksen sekä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS), joka tukee tutkinnon suorittamistasi. Siinä huomioidaan aiempi osaamisesi ja tarkennetaan, minkälaista osaamista sinun tarvitsee vielä hankkia ja minkälaisella aikataululla suoritat liiketoiminnan perustutkinnon.

Merkonomikoulutuksen sisältö

Liiketoiminnan perustutkinnon opiskelussa kehität osaamistasi laajasti eri aihealueilla, kuten

  • asiakaslähtöinen ja taloudellinen liiketoiminta, viestintä- ja vuorovaikutustaidot, kielitaito
  • asiakkuuksien hoitaminen, myynti, palvelumuotoilu, projektissa toimiminen
  • kirjanpito ja tilinpäätös, palkanlaskenta, laskutus ja reskontra.

Opiskelet liiketoiminnassa tarvittavia taitoja ja tietoja, joita et vielä osaa tai jotka kaipaavat päivitystä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) mukaisesti.

Tutkintokoulutuksessa kehität osaamistasi koulun tarjoamissa opinnoissa ja työpaikan erilaisissa työtehtävissä.

Koulutuksen toteutustapa ja kesto

Liiketoiminnan perustutkintokoulutuksessa opiskelet sekä koulussa että työssä. Opetus- ja tutkintokieli on suomi.

Opiskelussa hyödynnetään erilaisia opiskelutapoja, kuten lähiopetuspäiviä (1-2 lähiopetuspäivää/kk), webinaareja ja verkko-opiskelua. Opiskelet oman HOKSisi mukaisesti itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä (itslearning). Lähiopetuspäivien opetustunnit pidetään oppilaitoksemme tiloissa Helsingin Pasilassa. Opetustunnit pidetään arkipäivisin (koko- tai puolipäivinä). Opiskelu edellyttää myös itsenäistä opiskelua.

Ennen kuin haet merkonomiopiskeluun sinulla pitää olla liiketoiminnan alan työpaikka, jossa saat tehdä monipuolisia töitä. Jos olet alalla palkkatyössä, kysy ennen hakeutumistasi työnantajaltasi oppisopimuksen mahdollisuutta. Koulutussopimus on mahdollinen, mikäli sinulla on tiedossa työpaikka, jossa työskentelet ilman palkkaa. Työpaikalta sinulle valitaan työpaikkaohjaaja, joka tukee oppimistasi. Koulu tekee työpaikkasi kanssa oppi- tai koulutussopimuksen ja sen liitteeksi henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS). Sinulle nimetään myös koulun ohjaaja, joka tukee sinua opiskelussa. Oppilaitoksen ohjauksen palvelut ovat käytettävissä opiskelujesi ajan.

Tutkinnon suoritat, kun olet saavuttanut riittävän osaamisen. Näytät osaamisen käytännön työtilanteissa omalla työpaikallasi (näytöt) tutkinnon vaatimusten mukaisesti. Työpaikkasi edustaja arvioi osaamisesi yhdessä opettaja-arvioijan kanssa.

Tutkintopolkusi valitaan työtehtäviesi perusteella yhdessä, kun laadimme oppisopimusta tai koulutussopimusta. Liiketoiminnan perustutkinnon, merkonomi, laajuus on 180 osaamispistettä. Merkonomikoulutus kestää noin yhden vuoden (15.8.2019-31.12.2020).

Tutustu tutkinnon sisältöön ja vaatimuksiin »

Lisätietoja

Siikku Haataja, koulutusasiantuntija | 044 775 6445 | siikku.haataja@bc.fi
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | 040 726 1255 | tea.huikko@bc.fi