Merkonomi – työn ohessa

Oletko jo liiketoiminnan alan tehtävissä, mutta sinulta puuttuu alan tutkinto? Tai oletko vaihtamassa alaa bisneksen puolelle ja haluaisit varmistaa asemaasi? Sinulla on jo paljon osaamista, mutta sinulta puuttuu todistus osaamisestasi. Haluaisitko osata vielä enemmän ja laajemmin? Opiskele liiketoiminnan perustutkinto (entinen liiketalouden perustutkinto) työsi ohessa aikuiskoulutuksessa.


Tutkinto

Liiketoiminnan perustutkinto (ent. liiketalouden perustutkinto)


Kesto

1-2 vuotta


Kenelle

Työelämässä oleva, liiketoiminnan työtehtävissä oleva tai niihin siirtyvä


Ajankohta

Alkaa orientaatiolla 9.10.2018. Opinnot alkavat viikolla 43 tiistaina ja keskiviikkona iltaopiskeluna (klo 16.00 – 19.00).


Hakeminen

Hae nyt »

Työn ohessa suorittava merkonomikoulutus on sinulle, joka olet jo kaupallisen alan tehtävissä ja saat alan työ- tai harjoittelupaikan siihen mennessä, kun koulutus alkaa.

Työskentelet nyt liiketoiminnan tehtävissä (tai tähtäät näihin tehtäviin), esim:

  • Palvelualalla: myyntiedustaja, myyntiassistentti, markkinointiassistentti, yrittäjä
  • Kaupan alalla: asiakaspalvelija, tuote-esittelijä, kaupan alan myyjä, kassavastaava, yrittäjä
  • Finanssialalla: palveluneuvoja, asiakasneuvoja, pankkitoimihenkilö, vakuutusneuvoja, yrittäjä
  • Taloushallinnon alalla: taloushallinnon assistentti, kirjanpitäjä, yrittäjä

Kun olet opiskellut, näytät osaamisesi käytännön työtilanteissa omalla työpaikallasi.

Opiskele, mitä tarvitset

Opiskelet merkonomikoulutuksessa laajasti yhä digitaalistuvammassa työssäsi liiketoiminnassa tarvittavia taitoja ja tietoja.
Opiskelet merkonomin aikuiskoulutuksessa koulun penkillä vain niitä asioita liiketoiminnan perustutkinnossa vaadittuja taitoja ja tietoja, joita et vielä osaa tai jotka kaipaavat päivitystä. Sinun kanssasi laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma lähtötilanteesi ja tavoitteittesi perusteella.

Opettajan johdolla, verkossa ja työpaikalla

Voit valita opiskeletko työsi ohella merkonomiksi iltaopintoina, oppisopimuksella tai osittain päiväryhmiemme kanssa. Valitse opiskelumuotosi työ- tai elämäntilanteesi mukaan.

Opiskelet aikuisopiskeluissa sekä koulussa että itsenäisesti. Opetustunnit pidetään oppilaitoksemme tiloissa Helsingin Pasilassa. Opiskelet myös verkko-oppimisympäristössä (itslearning)

Oppisopimuksella merkonomiksi opiskelet pääosan työpaikallasi. Työpaikalta sinulle valitaan työpaikkaohjaaja.

Iltakoulutuksessa opiskelet klo 16.00 – 19.00. Käytännössä opiskelet kaksi iltaa viikossa. Saat opettajan tuen opiskelullesi, mutta työskentelet myös itsenäisesti verkko-oppimisympäristössä.

Oppilaitoksen ohjauksen palvelut ovat käytettävissä opiskelujesi ajan.

Yksilöllinen opintojen kesto

Opiskelet henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi (HOKS) mukaisesti. HOKS:n avulla sovitaan aikataulut. Voit nopeuttaa halutessasi opintoja. Opinnot kestävät 1-2 vuotta. Merkonomiopintojen kestoon vaikuttaa esim. aiemmin koulutuksesi ja työkokemuksesi.

Entä jos innostut lisää opiskelusta?

Perustutkinnon jälkeen voit opiskella käytännönläheisissä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa. Voit myös hakea jatko-opintoihin esimerkiksi ammattikorkeakouluun. Meidän oppilaitoksemme vieressä on Haaga-Helia ammattikorkeakoulu.

Hae koulutukseen, kun haluat

Voit hakea merkonomikoulutukseen työn ohessa milloin vaan. Hakemuksen ja sen liitteiden perusteella sinuun otetaan yhteyttä. Opiskelun alussa osallistut orientaatioon. Siellä saat tietoa opinnoista ja opintojen aloittamisesta. Opiskelun aloitat joustavasti.

Lisätietoja

Siikku Haataja, koulutusasiantuntija | 044 775 6445 | siikku.haataja@bc.fi
Tea Huikko, koulutuskoordinaattori | 040 726 1255 | tea.huikko@bc.fi